Megindul a tavaszi hajrá, úgyhogy itt az idő átbeszélni a legfontosabb tudnivalókat az AGT és MEDIA LINE gépekről. Ne habozzon beszerezni őket, amíg van raktárkészlet!

AGT vs. MEDIA LINE: miben különböznek?

Nagyon hasonlít a kínálatuk és maguk a termékek is. Ez nem véletlen, hiszen ugyanarról a gyártóról beszélünk, de két különböző márkáról. Mi ennek az oka? Az AGT, ami nevezhető a fő márkának, képviseli a profi csapásirányt és az ipari vonalat. Mindegyik AGT kerti géptípus HONDA motorral van szerelve. A MEDIA LINE, pedig egy kiegészítő márka, saját márkás benzinmotorral, ezért pénztárcabarát, és hobbi szintű használathoz javasoljuk.

 

Rotációs kapák

  • AGT 5580 & MEDIA LINE MS6580: Ez az alaptípus, 80 cm max. munkaszélességgel, ékszíjas meghajtással, és fix, azaz nem forgatható kormánnyal. 
  • AGT 6500 PREMIUM: Az alaptípus egy fejlettebb változata, amelyen a kormány oldalra forgatható, hogy ne a friss földet tapossuk, vagy kerítés mellett is kényelmesen manőverezzünk. Továbbá egy szerszámtartó vas található elöl, amire a kapatagokat lehet felrakni, ha épp kerekeken gurul a gép.
  • AGT 7500 PREMIUM & MEDIA LINE 7500CF: Ez már fogaskerekes hajtóműves meghajtású változat, ami sokkal erősebb, másrészt kevesebb karbantartást igényel, kevesebb a kopóalkatrész.
  • AGT 9000 PREMIUM & MEDIA LINE 9500CF: 90 cm-re növekszik a max. munkaszélesség, emiatt természetesen nagyobb teljesítményű motorokat is igényelnek.
  • AGT 13000 PREMIUM & MEDIA LINE 15000: A legprofibb, és legnagyobb típus, 120 cm max. szélességgel, ami egyedi a piacon.

 

Egytengelyes traktorok

Kétkerekű, HONDA motoros traktorok, amin a kihajtás külön van a kerékhajtástól. Pont emiatt különleges gépek, mert sokféle adapterrel használhatók, multifukcionálisak. Legelterjedtebb felhasználásuk a fűnyírás - homlok alternáló fűkaszával - és kapálás - talajmaró adapterrel. A prémium, olasz GRILLO hajtómű rendkívül erős, úgyhogy a legintenzívebb munkákkal is megbirkózik, nehéz terepen is. Nézzük a típusjelöléseket:

  • AGT 2: 2 sebességi fokozat előre + 2 sebességi fokozat hátra
  • AGT 3: 3 sebességi fokozat előre + 3 sebességi fokozat hátra
  • D: A differenciálműre utal, amitől a gép fordulékonyabbá válik.
  • DF: A kerekek külön fékezhetőek, így akár egy helyben is képes megfordulni.
  • ALPINE: Emelkedőre tervezett kialakítás (max. 30°). 

Homlok alternáló fűkasza:
Egy vonalban, a földhöz közel kaszálja el a növényzetet, és nem szabdalja szét, a többi traktorral ellentétben. Előnye, hogy betakarítható utána a levágott növényzet. Másrészt a kanyargós, emelkedős terep sem jelent számára akadályt.

  • SP jelölés: A kasza csak puhább, lágy szárú növények vágására alkalmas.
  • SF: Fás szárú, vékony kéreggel borított növények vágására is alkalmas.

Talajmaró:
A talajmaró adapter, bár a rotációs kapához hasonló munkát lát el, mégis különbözik tőle. Mivel a traktor önjáró, és a kerekek viszik előre, a súlypont pedig lent tartja a gépet, így a talajmaró teljesen a földbe merül, habosra átforgatja, miközben kényelmes marad vele a munka. Szikes, agyagos, kemény talajjal is könnyedén megbirkózik.

 

Nem is szeretnénk tovább szaporítani a szót, ajánlunk két nagyon jó Agroinformos videót a rotációs kapáinkról és az egytengelyes traktorainkról!