A Dantherm csoport (MASTER) által 2021-ben felvásárolt HEYLO GmbH Achimben (Németország) több mint 55 éve alakult. A márka HL 400 és HL 800 típusú mobil légszűrői nagyszerű lehetőséget kínálnak a levegő tisztítására ott, ahol emberek tömegei gyűlnek össze egy helyen, például iskolákban, orvosi rendelőkben, idősotthonokban, fitnesztermekben, üzletekben, éttermekben stb.

 

A HEYLO légtisztítók HEPA H14 orvosi szűrője bizonyítottan hatásos koronavírus ellen, beleértve az Omicron változatot is

  • Emberekkel teli helyiségekben, mint az irodák vagy osztálytermek, aeroszolok (lebegő cseppek) és köztük vírusok kezdenek el úszni a levegőben, amiket a kilélegzett levegő tartalmaz. Légzés közben minden ember apró (1 mikron méretű) cseppeket bocsát ki és minden lélegzetvétel 1000-50 000 cseppet tartalmazhat. Ezek órákig a képesek a levegőben lebegni, és akkor is fertőznek, ha a fertőző személy már nincs a szobában.

  • Ahogyan az influenzavírusok, úgy a koronavírus, a fertőzött személy kilélegzett levegőjében is kimutatható. Az influenzavírusok mérete általában 0,08-0,12 µm (mikron) közötti, a tudományos ismeretek jelenlegi állása szerint a koronavírus meg maximum 0,16 µm méretű. A H14 osztályú szűrők a 0,1 µm-es méretű részecskék 99,995%-át !! megfogják, így kiszűri az olyan vírusokat, mint a koronavírus, ezáltal ártalmatlanná válnak.

  • Az intenzív osztályok, laboratóriumok gyakran használják a H14 szűrőosztályt. A tanúsított HEPA H14 szűrővel ellátott HEYLO készülékek jelentősen csökkentik a levegőben lévő kórokozók mennyiségét, ezáltal csökkentik a fertőzésveszélyt. 

 

2000 db HEYLO légtisztítót telepítettek a hamburgi iskolákba, hogy csökkentse a fertőzés kockázatát az osztálytermekben

  • Szellőztetés és levegőtisztítás hiányában a COVID-19 fertőzés kockázata komoly kihívást jelent az iskolák számára. Németország élen jár annak biztosításában, hogy az iskolák megfelelő eszközökkel rendelkezzenek ahhoz, hogy a diákok és tanárok friss, tiszta levegőt lélegezzenek, a járvány pedig ne befolyásolja a testi egészségüket, tanulmányt, munkavégzést.

  • A kormányzati hatóságok felelősek a tanulók és tanárok biztonságos tanulási és munkakörnyezetéért. Intézkedések részeként támogatást nyújtottak az iskoláknak a szellőzés fokozására, ezért fordultak olyan sokan a Heylo légtisztítókhoz, amit egy szakemberekből, technikusokból és felhasználókból álló testület terjesztett elő. A termékek remek hírnevének, minőségének és alacsony zajszintjének köszönhetően a HL 800 típus 2000 darabos iskolai beszerzése ment végbe Hamburgban (tantermenként 2).

  • A téli szezonban, amikor a tantermek szellőztetése nem megfelelő, a levegőtisztító eszközök segítettek minimalizálni a kórokozók koncentrációját: 30 perc alatt a vírusok 95%-át képesek kiszűrni a HEPA H14 nagy teljesítményű szűrőbetétek. Megfelelően elhelyezve és működtetve a levegőtisztítók használata jelentősen gátolta a koronavírus terjedését a frankfurti Goethe Egyetem, a müncheni Bundeswehr Egyetem és a Fraunhofer Intézet tanulmányai alapján.

 

Modern készülék amely minden téren prémium kategóriás

  • A HEYLO technológiájának köszönhetően óránként minimum 5 alkalommal átkeringeti és tisztítja a levegőt a helyiségben

  • Az eszközök működés közben is a lehető leghalkabbak (nem zavarják a tanórákat), ami a versenytársakról ritkán mondható el. 

  • A gépben lévő HEPA szűrők európai tanúsítvánnyal rendelkeznek.

  • Elegáns kialakításúak, 3 sebességes ventilátorral, LED-es levegőminőség-kijelzővel rendelkeznek, valamint ingyenes okostelefon-alkalmazással távirányíthatók.

 

 

 

 

Tudta?

  • A WHO szerint átlagosan 21,5 órát töltünk minden nap beltérben, ezért érdemes gondoskodni a tiszta levegőről, mivel beltéren akár 100x szennyezettebb lehet, mint kültéren.
  • A világon 10-ből 9 ember szennyezett levegőt lélegzik minden nap és nagyjából évi 7 millióra tehető a légszennyezés miatti korai halálozások száma.
  • Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint csupán Európában évente közel 450 000 idő előtti halálozást okoz a légszennyezettség, míg Magyarországon ez a szám 8–14 000-re tehető.