A Covid-19 járvány következtében különösen fontos, hogy teljes körű, alapos fertőtlenítést végezzünk. Otthon már megszoktuk, hogy vegyszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó spay-ket használunk, amivel pár pillanat alatt, a felületekre ráfújva elpusztítjuk a rajta megtelepedő koszt, baktériumokat és vírusokat. A hagyományos kézi fertőtlenítés során, viszont sok hiba adódhat. Vajon tényleg minden felület alaposan le lett tisztítva? Milyen jó lenne, ha a helyiségben lévő összes tárgyat alaposan lehetne kezelni...Sőt az egész légteret! Mondhatjuk, hogy ez a fertőtlenítés leghatékonyabb és legegyszerűbb módja lenne. A MASTER SF3 egy erre kifejlesztett ULV-technológiát (Ultra Low Volume) alkalmazó, elektromos meghajtású hidegköd generátor. Minden apró résbe, eldugott helyre is bejut a permet, elér minden felületet és kifejti hatását, ott is ahol a kézi takarítás nem képes.

 

Hogyan működik a MASTER SF3?

Az egyik leghatékonyabb módszer a megvásárolt vegyi anyagoknak, fertőtlenítő folyadékoknak nagy területeken történő elosztására, ha egy speciális szórópisztollyal eloszlatjuk a keveréket a térben, hogy egészen finom köd keletkezzen. Ez az ULV technológia, amely egy alapos és népszerű megoldás lett a koronavírus járvány visszaszorításában.

A fertőtlenítőszert egy speciálisan kialakított, rotációs fúvókán keresztül, porlasztva préseli ki, finom hidegköd vagy aeroszol formájában. 

Hasonló, mint egy permetezőgép, csak az ULV szórófej nagyon parányi 10-150 mikron méretű cseppeket állít elő. Az ilyen apró cseppek zárt térben órákig lebegnek, ezalatt az egész légtéret kitöltik, így minden ott levő felületet tökéletesen bevonnak. Légtér és felületkezelés is egyben. Segítségével a levegőben található vírusokkal, baktériumokkal, csírákkal szemben is hatékonyan léphetünk fel.

 

 

Az ULV eljárásnak számos előnye van:

  • A permet mindenhová eljut, egyenletesen oszlik szét, így egységesen fejti ki hatását rendkívül nagy légtérben is, a 10 méteres hatótávnak köszönhetően.

  • Mivel tartósan lebegve a levegőben marad és érinti a felületeket, így a fertőtlenítőszer képes az előírt idő (behatási idő) alatt kifejteni hatását.

  • Hosszan tartó védelmet biztosít, mivel egy nanoréteget hoz létre a felületeken, ami gátolja a kórokozók újbóli megtapadását.

  • Állványozás, létra vagy hosszú nyelű eszközök nélkül, gyorsan és minden macera nélkül kezelhetünk nagy tereket és felületeket.

  • Minden száraz marad, így nem képződik sehol sem anyagmaradvány, illetve a vízre/folyadékra érzékeny felületeket nem károsítja.

  • Ha szükséges meg lehet ismételni, mert minimális mennyiség kerül a felületekre és a kijuttatott szer nem képez filmréteget.

  • Vannak olyan hatóanyagú szerek, melyek maradvány nélkül, rövid idő alatt, 100%-ig lebomlanak (pl. hidrogénné és oxigénné), és semmilyen káros hatást nem fejtenek ki, nem keletkeznek veszélyes bomlástermékek (élelmiszeripari területen is ajánlott alkalmazható). 

  • Száradást követően szermaradvány nincs, a környezetet, talajt és a vízbázist nem veszélyezteti.

  • A ködképző gépek beszerzése jóval kisebb anyagi ráfordítást igényel, mint az ózont vagy UV-fényt alkalmazó eszközök megvásárlása.

 

Alkalmazása, felhasználási területek:

Az elektromos, könnyű, hordozható verzió ideális beltéren való használatra. Nem bocsát ki kipufogógázokat, nem zajos, és az 5 méter hosszú elektromos kábel nagy mozgásteret biztosít. Legnagyobb előnye, hogy nem kell pakolni, törölni stb., így megkímél minket minden macerától, mégis extra hatékony.

Háztartási és ipari fertőtlenítésre is beállítható az intenzitása. Segítségével egyszerűen sterilizálhatóak a nyilvános helyek, közterületek: edzőtermek, mosdók, öltözők, mozik, előadótermek, üzletek, apartmanok, hotelek, rendelők, idősotthonok, iskolák, óvodák, játszóházak, családi házak, tömegközlekedési járművek, rakodóterek, stb. Élelmiszerraktárak, hűtőházak is biztonságosan kezelhetők általa.

Összefoglalóan, mindenhol megéri alkalmazni, ahol sok ember megfordul és nagyobb a fertőzési kockázat.

A mezőgazdasági ágazatban is jelentősen terjed használatuk, ugyanis mind a növénytermesztésben, mind pedig az állattenyésztésben előszeretettel alkalmazzák őket az élősködők, kártevők irtására és a fertőzések megelőzése céljából. Szúnyogok, legyek irtására, pedig kifejezetten ajánljuk!

 

 

Tanácsok a használathoz:

  • Beltéri alkalmazásakor a zárt térben szüntessük meg a légáramlást, majd megfelelő védőfelszerelés használata mellett permetezzünk!
  • Fontos, hogy a hidegködképző berendezésekkel történő fertőtlenítést, mindig a helyiség belsejétől indulva, a kijárat felé tolatva haladva végezzük el, hogy a fertőtlenített rész érintetlen maradjon.
  • Ugyancsak fontos a megfelelő behatási idő biztosítása, ezért a helyiség maradjon zárt egészen a „száradásig”, azaz a cseppek teljes elpárolgásáig. Szellőztetéssel (ajtó és ablak nyitással) a tartósan lebegő részecskék kijuthatnak a helyiségből, így a fertőtlenítés hatásfoka csökken. A behatási időt követően a helyiséget szellőztessük ki, így az már igénybe vehető.
  • A kültéri alkalmazást erős szélben mellőzzük, valamint ügyeljünk arra, hogy tűző napon felforrósodott felületre a készítményt ne permetezzük!